Not Model Y

Video

Tesla Not Model Y

Kunstenaar Benjamin Scheltema mocht in 2021 een ontwerp maken voor de stickers die op de Tesla Model Y auto’s werden geplakt tijdens het transport tussen de fabriek en de koper. Toen de eerste modellen in Europa werden gesignaleerd, ging het ontwerp al snel viraal, mede mogelijk gemaakt door een tweet over het ontwerp van Elon Musk zelf. Digital Stories heeft het proces van het maken van het ontwerp gedocumenteerd in een video.

“Don’t Look Here!”

Helemaal in lijn met het design luidde de tweet van Elon Musk: “Don’t look here!”. De video is in minder dan 12 uur opgenomen en gemonteerd. “Ik schilder veel en Eyedetail is als het ware gaan schilderen met de camera”, aldus Benjamin Scheltema. De video geeft een exclusieve kijk in het creatieve proces achter het Not Model Y design. Zo kun je in de video zien waar het design is ontworpen en hoe Benjamin Scheltema te werk gaat.

Viral design ‘Not Model Y’ duikt overal op

Augustus 2021 was een drukke maand voor de Roosendaalse kunstenaar Benjamin Scheltema. In de tweede week van augustus werden de nieuwe Tesla Y modellen vanaf de Tesla Giga in Shanghai naar Europa getransporteerd met daarop zijn design “Not Model Y”. Het design is sindsdien viraal gegaan en Digital Stories heeft hier een video over mogen maken.

 

Contactinformatie