De oude City

Docu

Historie in Roosendaal

De oude City Bioscoop Roosendaal in de Brugstraat is zestig jaar lang een begrip geweest in het centrum van Roosendaal. Daarna is de bioscoop verhuisd naar de Nieuwstraat. De sloop van het iconische pand is geen definitief afscheid, maar maakt plaats voor een gloednieuw appartementencomplex. Om de herinnering aan de bioscoop te koesteren, maakte Digital Stories een documentaire.

Een stukje geschiedenis in Roosendaal

De oude City is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Roosendaal. Inwoners van Roosendaal koesteren hun herinneringen aan de bioscoop en vereeuwigen deze herinneringen in de documentaire die Digital Stories over de oude City heeft gemaakt. Op die manier zorgen wij samen voor het behouden van een stukje geschiedenis in Roosendaal.

Documentaire met eigenaren en bezoekers

In de documentaire over de oude City interviewen wij de eigenaars, medewerkers en bezoekers van de bioscoop. Door oude en nieuwe beelden met elkaar te combineren, geven wij kijkers een goed beeld van het verschil tussen de gloriedagen en de laatste dagen van de bioscoop. Het resultaat is een nostalgische documentaire waarin herinneringen centraal staan.

Contactinformatie